Много забавления, интересни гости и работилници за малки и големи на ДоброЖънци фест

ДоброЖънци фест 2022 ще събере любители на природата, екоактивисти и граждани, които искат да възпитат у децата си любов към здравословния начин на живот в Центъра за защита на природата и животните този уикенд.

Много забавления, интересни гости и работилници за малки и големи на ДоброЖънци фест

Организаторите са подготвили разговори с интересни гости, арт работилници за малки и големи и още много забавления. Разбира се има и  благотворителна кауза, която ще подпомогне дейността на Зооцентъра.



Повече за програмата и какво ни очаква по време на фестивала, ни споделя Галя Тодорова.

"Отново сме на еко тематика. Чиста храна, чиста вода, чиста земя, чисти хора. Стараем се да се заобикаляме и обграждаме с тези неща" - сподели тя.

Важна част от събитието ще са специалните гости, които ще разговарят с всички за природните богатства, как да ги съхраняваме и използваме. Сред тях е Веселин Спасов - създателят на YouTube канала No-till - отглеждане на почвите без оран. "Той ще разкаже как ние  влияем на земята и как тя ни отвръща, за да ни напомни, че не я пазим достатъчно" - сподели Тодорова.

Представители на Мястото Езерец и НЧ "Отец Паисий" в селото ще насочат вниманието на присъстващите към опазването на околната среда. Те ще поздравят всички и с песни и танци.

"Гост ще ни бъде и една добруджнка - Ани, която ще ни разказва чрез картините и шевиците какво е закодирано в нас самите, в българите. Тя е много интересна и харизматична личност" - разкри още Галя Тодорова.

СтандАРТ Здраве ще разговарят с гостите на фестивала за здравето, терапията със смях и холистични практики. 

Архитект Явор Панев ще сподели за изпълнените проекти с гражданско участие, както и ще разкрие подробности за проекта за центъра на Добрич.

Другата интересна и забавна част от ДоброЖънци фест 2022 са работилниците. 

"Дори от Дуранкулак ще прави капани за сънища от рециклирани материали, Надето и Галя ще правят с децта бижута от отпадъчната кожа от обувки. Интересна е и работилничката на Мария за изработване на малки куклички от рециклирани материали. Нашите малки феи Радост, Дани и Мира ще изработват герданчета от маниста" - разказа още Галя Тодорова.

В рамките на фестивала ще има и кино с Иван Кадийски от "Зеления пламък", като  след филма ще се проведе дискусия за това как модната индустрия се отразява на природата и как се използва детския труд. "Преди да си закупим една дреха, трябва да се замислим за експлоатацията на детския труд, колко  консумативи се изразходват за направата на една дреха и ще постави фокуса на това, че носим дрехите си за кратък прекалено кратък период от време" - споделиха още от ДоброЖънци. 

Илияна Кадийска, която също е представител на "Зеления пламък", ще проведе игра и лекция за разделно събиране на отпадъци.

Като подарък - изненада, ще бъде подредена изложбата на Института за етнология и фолклористика с проекта "Смело на село". 

Предвидени са още много забавления, танци, весели игри. Заредете се с добро настроение и заповядайте на ДоброЖънци фест 2022 на 24 и 25 септември в Зооцентъра. С цялата програма можете да се запознаете на официалната фейсбук страница на сдружението.