Спешното отделение към МБАЛ-Добрич беше открито от служебния здравен министър Асен Меджидиев

Ремонтът и преустройството на Спешното отделение на МБАЛ-Добрич са част от дейностите по инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ в страната. Днес министърът на здравеопазването Асен Меджидев беше официален гост при откриването на новото Спешно отделение в областния център.

Спешното отделение към МБАЛ-Добрич беше открито от служебния здравен министър Асен Меджидиев



Дейностите в Спешното отделение са осъществени по проект „Подкрепа за развитие на системата за Спешна медицинска помощ“ и са финансирани по Оперативната програма „Региони в растеж“. Служебният министър на здравеопазването  Асен Меджидиев поздрави директора на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков, както и всички свои колеги и заяви, че това е първото хубаво събитие, на което има честта да присъства, откакто е на този пост. „Благодаря за усилията на ръководството на болницата, за да се създаде това прекрасно място като Спешно отделение“, заяви министър Меджидиев и допълни, че през това отделение годишно преминават около 31 хиляди пациенти и то е от изключителна важност за целия регион. Министърът пожела на персонала да отговори на очакванията на хората, тъй като всичко е много красиво и ново, но по-важното е хората да останат с усещането, че са били обгрижени от един сърцат персонал. Той обеща, че служебният кабинет ще подпомага дейността на болницата с всичко, което е по силите му. 


„Ремонтът и обновяването на Спешното отделение в МБАЛ-Добрич беше нелека задача през последната една година“, заяви директорът на здравното заведение д-р Георги Желязков. По думите му спешната медицинска помощ, особено през последните две години покрай пандемията от Ковид-19, придоби още по-голямо значение. Д-р Желязков изрази увереността си, че всички негови колеги заслужават да работят в едно обновено и модерно Спешно отделение.

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, областният управител Здравко Здравков, председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров и други.