Нито един сигнал за корупция в Областна управа

Над 9100 документа са обработени в Областна администрация през 2011 г.
В Кутията за жалби и сигнали за корупция, която е разположена до входа на Бюрото за комплексно обслужване, през 2011 г. не е постъпил нито един сигнал.

Нито един сигнал за корупция в Областна управа
До вчера в Областна администрация са обработени 9162 . документа, от които са съставени 2358 преписки /без вътрешноведомствените/. Съгласно утвърдената Номенклатура на делата, те включват преписки и документи, касаещи ръководната дейност, регионалното развитие, административния контрол, административно-правното обслужване, държавната собственост и др.

И през 2011 г. областната администрация предостави на гражданите условия за диалог в Бюрото за комплексно обслужване, където  постъпват и се обработват документите, и в законовоустановения срок „излизат” от администрацията с подпис на Областния управител.

Във фронт–офиса работните процеси отговарят напълно на изискванията на двата международни стандарта, по които е сертифицирана Областна администрация, а в началото на декември премина успешен одит: ресертификация на интегрираната система за управление на качеството и информационната сигурност по Международни стандарти ISO 9001:2008 и ISO 27001:2007. Одитът показа, че екипът на администрацията работи професионално и предоставя качествени и ефективни услуги на обществото.