Утре изтича срокът за подаване на заявления за подвижна избирателна кутия и за гласуване по настоящ адрес

Заявленията за гласуване по настоящ адрес или чрез подвижна кутия за хората с уреждания могат да бъдат изпратени както по електронен път, така и депозирани във физически вариант

Утре изтича срокът за подаване на заявления за подвижна избирателна кутия и за гласуване по настоящ адрес

До утре (17 септември) включително хората, имащи право на глас, които искат да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат своите заявления. Това може да стане през сайта на РИК-Добрич, където е посочен линк. Председателят на РИК-Добрич Цонка Велкова увери, че процедурата е изключително лесна и не се изисква електронен подпис. Попълват се единствено данни на желаещия и регистриран настоящ адрес. Заявление за гласуване по настоящ адрес може да бъде подадено и в съответната дирекция "Гражданска регистрация и обслужване на населението".


На 17 септември изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия за хората с увреждания. Това може да стане отново по електронен път или лично в общината, в която те са регистрирани. Цонка Велкова уточни, че заявлението може да бъде подадено и от друго лице.