Демократична България в Добрич ще работи за професионално образование на младите хора съобразно нуждите на бизнеса

Първият учебен ден е изключително вълнение за всички учители, ученици и ,разбира се, за техните родители.

Демократична България в Добрич ще работи за професионално образование на младите хора съобразно нуждите на бизнеса

Ден, в който с трепет децата прекрачват училищния праг и се впускат в приключението, което всички вярваме, че образованието е. В този ден е време и да се замислим за бъдещото развитие на българското образование, за да бъде в услуга то, както на децата, така и на цялото ни общество. 



България изпитва сериозен недостиг на средни специалисти. Една от причините е, че висшето образование става все по-достъпно, което води след себе си и тенденцията на все по-голяма липса на средни специалисти, които са необходими за бизнеса. Крайно време е да се обърне сериозно внимание върху развитието на професионалните училища в страната ни. Това ще даде възможност от една страна на учениците по-лесно да се ориентират какъв да бъде техният професионален път, и от друга, бизнесът да се захрани с работна ръка. 

Програмите за дуално обучение, които действаха през последните години на територията на страната, не постигнаха нужния успех. Традициите на този вид обучение са прекъснати от години, дуалното образование е непознато за съвременните ученици и това го прави непривлекателно. Наша е отговорността да покажем добрите му страни. От Демократична България Добрич сме убедени, че това е най-добрият начин основите на една професия да бъдат заложени в знанията и уменията на подрастващите още в етапа на средното образование.  

Промените в образованието трябва да бъдат в посока и подпомагането на младежите да изграждат функционална грамотност, за да могат придобитите знания в училище да послужат за правилните избори при професионалното им развитие в бъдеще.

Във връзка с очертаните проблеми в българското образование от ДБ се ангажират да направят законови изменения, които да улеснят максимално участието на бизнеса в учебния процес и да помогнат в професионалното ориентиране на учениците в средния етап от образованието им. 

Успех, мили деца! И помнете, че не оценките, а знанието е целта на образованието! 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!