СУ „Петко Р. Славейков” откри учебната година с много радост и слънчеви детски усмивки

С трепет, вълнение и радостни усмивки, учениците от СУ „Петко Рачов Славейков” чуха първия училищен звънец и прекрачиха отново прага на училището, готови за нови знания, приятелства и предизвикателства.

СУ „Петко Р. Славейков” откри учебната година с много радост и слънчеви детски усмивки

Сред официалните гости на тържеството на славейковци беше зам.-кметът на община Добрич Елка Димова. „За мен е чест и удоволствие от името на кмета на община град Добрич Йордан Йорданов да ви поздравя с началото на новата учебна година. Нека да си пожелаем от все сърце тя да бъде успешна, здрава, нека да бъде наистина присъствена, защото всички се убедихме колко важно е образователния процес да се случва тук, в храма на образованието. Тук е неговото място” – каза в тържественото си слово тя и пожела на децата на добър час. 


„Мили първокласници, днес вие за първи път ще прекрачите прага на класната стая, ще седнете до първия приятел, ще тръпнете, озарени от усмивката на първия учител. Всичко първо е красиво, запомнете тези първи, щастливи мигове, тяхното вълшебство ще ви води към големия свят на неоткрити истини и красота. Не по-малко е вълнението на нашите петокласници и осмокласници, които ще се срещнат с новите си преподаватели, ще видят някои стари и ще се срещнат с нови приятели. Скъпи зрелостници, започвате последната годна от вашия училищен живот, продължавайте да предизвиквайте себе си, винаги имайте цели и правете и невъзможното да ги изпълните” – каза в тържественото си слово директорът на учебното заведение Георги Георгиев. 

Най-развълнувани бяха първокласниците, които плахо и неуверено прекрачиха училищния праг. Днес те стават част от голямото семейство на славейковци, а веднъж станал славейковец, ти си оставаш такъв за цял живот.