Кирил Петков: Няма да позволим в житницата на България да се добива шистов газ

Съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ посети Добрич като част от обиколката си в страната, за да се срещне с избиратели. Пред тях той посочи, че краткото съществуване на предишното правителство е било добър урок за всички и поуките са взети, за да може в следващото управление да продължат промяната на България в демократичния й път.

Кирил Петков: Няма да позволим в житницата на България да се добива шистов газ

По време на срещата си с хората, дошли на площада в Добрич, Кирил Петков категорично отрече обвиненията за обвързаност на ПП „Продължаваме промяната“ с Америка и се аргументира на първо място с факта, че те не говорят за евроатлантическа коалиция с ГЕРБ, въпреки че именно това е желанието на Запада, за да се постигне стабилно правителство с такава ориентация в България. „Само ние и Унгария се преборихме за руския петрол и ако бяхме кукли на конци на Америка, нямаше да го направим. Тази стъпка беше важна, защото благодарение на този факт след 5-ти декември България ще бъде една от страните, която ще има по-евтин петрол“, подчерта Кирил Петков. Като доказателство за липса на зависимост от САЩ Кирил Петков подчерта и факта, че „Продължаваме промяната“ е била първата партия, която се е обявила категорично срещу добива на шистов газ. „Аз не вярвам, че житницата на България трябва да бъде рискувана с такива технологии за добив на газ“, заяви Кирил Петков. Той изрази увереност и че ПП няма да позволи която и да е чужда държава да вербува български депутати, за да свалят български правителства и че никой не може да ги контролира, защото те работят независими и само в интерес на страната. 



Съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се обяви и за мандатност на местното управление, както и за по-голяма отчетност пред избирателите на депутатите от даден регион. Във връзка с това водачът на листата им в 8 МИР Добрич Йорданка Костадинова заяви пред събралите се граждани, че всеки понеделник офисът на „Продължаваме промяната“ в Добрич ще бъде отворен за тях. 

Кирил Петков подчерта, че като депутат Йорданка Костадинова е направила много за региона, но вероятно хората не знаят за голяма част от заслугите й. Той даде пример със смяната на ръководството на ОД на МВР в Добрич, което, по думите му, е изцяло нейна заслуга. 

„Ние разчитаме на хората да ни дадат възможност да управляваме с ДБ и БСП с поне 121 депутати, за да продължим да се борим за промяната на България“, заяви Кирил Петков и призова всеки да излезе и да гласува на предстоящите на 2 октомври избори.  


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!