Пристигнаха демонстрационните машини за пробно гласуване

Утре – 13.09.2022 г., РИК Добрич ще проведе обучение на представители на общините за провеждане на разяснителна кампания

Пристигнаха демонстрационните машини за пробно гласуване

Днес пристигнаха общо 11 на брой демонстрационни машини, които бяха приети от главния секретар на Областна администрация Добрич Румен Русев. Съгласно предварително утвърден график машините бяха раздадени на общините. 



Припомняме, че по решение на Централна избирателна комисия във всяка община, където ще има машинно гласуване, се предоставя възможност за обучение на желаещите лица. В тази връзка утре – 13 септември, от 15.30 часа в зала „Европа“ в Областна администрация Добрич, Районна избирателна комисия ще проведе обучение на представители от общините за провеждане на разяснителната кампания по машинното гласуване, каза председателят на РИК Добрич Цонка Велкова. Допълнително ще бъде оповестен график за всяка една от общините, където ще бъдат разположени машините за пробно гласуване и гражданите ще могат да се запознаят с процеса за подаване на вот в деня на изборите, допълва председателят на РИК Добрич.