42-килограмова баница ще раздадат в Добрич

За направата на гигантската баница ще се вложат 50 кг. брашно, 10 кг. краве сирене, 150 яйца, 1.5 кг. сол и 0.500 кг. мая. Добричлии ще могат да опитат новогодишната баница на 30 декември, петък, от 11 часа на площад Свобода.

42-килограмова баница ще раздадат в Добрич

Продължавайки традицията и тази година “Добруджански хляб”АД ще зарадва жителите на Добрич с Новогодишна баница с късмети, изпечена от най-големият майстор ситничар на Добрич – Момка Петрова. Четиридесет и два  килограмовата Новогодишната баница е съставена от 600 парчета по 70 гр. и е приготвена от 50 кг. брашно, 10 кг. краве сирене, 150 яйца, 1.5 кг. сол и 0.500 кг. мая.


 

Традиционно е направено и Коледно дърво, окичено с 130 кг. от вкусните пшенични, ръжени, пълнозърнести и многозърнести добруджански хлябове, направени от майсторските ръце на майсторите хлебари от “Луксозен Цех” в “Добруджански хляб”АД с началник цех Теодора Добрева.

 

Общоградският празник „Сурва, сурва!" ще се проведе в петък от 11 часа на площад Свобода в Добрич и ще бъде с участието на Духов оркестър - гр. Добрич с диригент Стоян Монов, ПФА „Добруджа" и ПФТС „Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и ПФТА „Добротица" при Общински младежки център с гл. худ. ръководител А. Александров и хореограф Юри Митев, Група „NEW 5" на СОУ „Св.Климент Охридски" с ръководител Милена Пеева.