Албена Симеонова: Екипът на ДБ Добрич е свършил повече работа, отколкото депутатите от Добруджа, взети заедно

ДБ Добрич откри кампанията си с представяне на кандидатите за народни представители от 8 МИР за предстоящите на 2 октомври парламентарни избори.“

Албена Симеонова: Екипът на ДБ Добрич е свършил повече работа, отколкото депутатите от Добруджа, взети заедно

Листата е съставена от много различни хора, обединени под шапката на ДБ, това е единствената листа в Добруджа, която да предлага такава диверсификация на кандидатите“, посочи водачът й Албена Симеонова. 



„Демократична България (ДБ) е единствената коалиция, която се запази в този състав и е известна със своята последователност и постоянство“, заяви водачът в листата Албена Симеонова. Тя представи накратко и свършеното от ДБ в предходното правителство.

„ДБ внесоха проектозакон за облекчен режим при използването на алтернативни източници за енергия от домакинствата, вносители сме и на проектозакона, който позволява преработката на индустриалния коноп,  на проектозакона за ограничаване на добива на дървесина от вековните гори и за пълна забрана на изсичането на горите във вододайните зони“, посочи Албена Симеонова. От ДБ са отправили своите въпроси към ангажираните институции и по проблема с качеството на питейната вода в Добрич и през следващата седмица ще имат отговор кога водата ще е отново годна за питейно-битови нужди, както в засегнатите села, така и в областния център.

Доц. Георги Цветков обърна внимание, че ситуацията по отношение на отбраната през последната година е коренно променена след започването на военните действия в Украйна. „По отношение на най-големия военен конфликт в Европа от края на Втората световна война ДБ беше най-последователна в своите позиции“, посочи доц. Цветков. 

Адвокат Диляна Радоева заяви, че правото е един от механизмите за решаване на проблемите в обществения живот. „Съдебната реформа вече започна, а от ДБ можем да я доведем до край“, допълни тя.

Правенето на политики в социалната сфера е кауза от години за Мария Методиева, според която всеки трябва да гласува на предстоящите избори, особено младите хора. „Надявам се те да направят своя разумен избор“, подчерта Мария Методиева. 

 

По отношение на приоритетите на ДБ архитект Надежда Пампорова заяви, че основно ще се работи за продължаването на вече поетите първи стъпки в рамките на предишното управление. Тя обърна внимание и на транспортната схема на област Добрич и възможностите за нейното подобряване. 

„Именно ДБ Добрич и в частност Албена Симеонова успяха да прокарат пътя за възможност за откриването на филиал на МУ Варна, в който да се обучават медицински сестри и по този начин да се ограничи огромният кадрови дефицит в структурата на здравните грижи в областта“, посочи д-р Диян Хинков.  

Димитър Франгов подчерта, че изправяйки се пред обществото днес, в навечерието на следващите парламентарни избори, от ДБ искат доверието на хората, за да могат да продължат започнатите от тях вече реформи. „Ние сме уверени, че имаме опита, имаме знанията, имаме експертите, с които да изведем България от кризите“, категоричен е Димитър Франгов. Той припомни и темата за децентрализацията, която е сред основните за постигането на нормално, европейско и дясно общество.

Кандидатите от листата на ДБ Добрич се обединиха около идеята, че първата и най-важна задача в момента е да се формира стабилно правителство, на базата на разумните парламентарни партии. 

Листата на ДБ Добрич:

1.Албена Симеонова – земеделски производител

2.Надежда Пампорова – архитект

3.Божидар Радев – юрист

4.доц. Георги Цветков – преподавател по Национална сигурност и отбрана

5.Димитър Франгов – фермер с биологично производство

6.Диляна Радоева – адвокат

7.Мария Методиева – филолог

8.Корнелия Вълкова – преподавател по Български и Френски език

9.д-р Диян Хинков – неврохирург

10.Владимир Лафазански – предприемач

11.Евгени Чобанов – лекар

12.Милена Керанова - педагог

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!