Община Добрич се включва в Националната кампания "Да изчистим България заедно"

Община Добрич ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group -

Община Добрич се включва в Националната кампания "Да изчистим България заедно"

Най-мащабната доброволческа инициатива у нас цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.


За 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.  

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Денят на голямото почистване, в което се включва и Община град Добрич е 17 септември (събота) 2022 г.

В тази връзка Община град Добрич призовава жителите на град Добрич, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и  фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.

Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от „УЕЙСТ СОЛЮШЪНС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, Необходимо е желаещите граждани, които ще се включат в почистването да заявят предварително участието си на телефон 058/604573, като посочат районът, който желаят да почистят. За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата при поискване ще бъдат осигурени чували за смет, които могат да получат в сградата на Община град Добрич стаи №419 и №420, от 08:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа.

Община град Добрич апелира: Нека в навечерието на наближаващия празник на град Добрич 25-ти септември да се обединим, да подадем ръка на природата и заедно да почистим нашия град. Нека с грижата на добри стопани да покажем, че можем да бъдем отговорни и направим Добрич нашето по-чисто място за живеене в дългосрочен