Празникът на плодородието „Кардамска есен“ показа богатството на добруджанската земя

Десетки жители и гости на село Кардам се събраха на площада пред местното читалище за да се повеселят с третото издание на Празник на плодородието „Кардамска есен”.

Празникът на плодородието „Кардамска есен“ показа богатството на добруджанската земя

Събитието беше организирано от НЧ „Пробуда – 1946” и кметството в село Кардам, в партньорство с местните земеделски производители и стопани, след двегодишно прекъсване заради всички ограничения и забрани, свързани с разпространението на коронавирусната инфекция.



За да посрещнат символично сезона, в който трапезите и сергиите на добруджанци са отрупани с даровете на земята, кардамци бяха подготвили богата програма. За любителите на биологичните продукти с доказан произход имаше най-различни щандове, на които се предлагаха сезонни плодове и зеленчуци, сирена, млека, сладка, хлябове, етерично – маслени продукти, ръчно изработени сувенири. Всичко, с което ни дарява чернозема, както посочи в своето приветствие кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Празничната атмосфера беше допълнително подсилена с прекрасните изпълнения на певицата Пепи Христозова и оркестър „Лира“ от град Добрич. Музикантите се погрижиха за доброто настроение на всички присъстващи, а хората, които се виеха на площада пред културната институция бяха безкрайно дълги.

Цялостната идея на организаторите на Празник на плодородието е да се даде възможност на всички местни жители да подредят щандове с плодове, зеленчуци, пчелни и млечни продукти, домашни ястия и напитки, с които да покажат какво изобилие ражда добруджанската земя и колко трудолюбиви са нейните хора.