Ангел Заберски трио ще гостува в артистичния дом на маестра Константина Петкова

На 10 септември, от 19 часа в артистичния дом на маестра Константина Петкова в с. Пчеларово ще гостува Ангел Заберски трио.

Ангел Заберски трио ще гостува в артистичния дом на маестра Константина Петкова

Въпреки че работят заедно от близо 20 години, музикантите създават проекта „Ангел Заберски трио“ през 2011 г. и от тогава са записали и издали четири албума с авторски композиции и аранжименти. 



През 2013 г. записват албума Reflections с елементи от джаз, хип-хоп и популярна музика, а някои от пиесите са с фолклорна тематика – така популярните вече „Спомени от Странджа“ и „Сладка чубрица“. През 2015 г. триото представи на национално турне втория си албум Like Jazz, в който джазът среща класиката. Той включва известни арии от опери и класически пиеси в съвременен джаз вариант. През 2018 г. излезе и Like Jazz Volume 2 с всичко, с което световните класици докоснаха сърцата на публиката, пресъздадено през композиторския талант на Ангел Заберски и невероятните музиканти от неговото трио. През миналата година триото записа албума Like Jazz 3 – „Романтични пиеси“ с обичана и вечна класика. Албумът преминава от любимия на Заберски сантимент към Пучини през емблематичния сватбен марш на Менделсон до експлозивния „Танц със саби“ на Хачатурян. Концертът на 10 септември в артистичния дом на маестра Константина Петкова в с. Пчеларово ще представи изключителната чувствителност на световните композитори, джазовия аранжимент на Заберски, подкрепен от блестящият изпълнителски и импровизаторски талант на триото. Ангел Заберски е успял стриктно да запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност – типично за неговата романтична натура.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“