Първи Джаз Фестивал ще се проведе в Добрич

За първа година в Добрич ще се проведе"Dobrich JaZz Fest". На 17-ти и 18-ти септември сцената пред Община Добрич- "Лапидариума" ще посрещне много изявени музиканти, които ще пренесат публиката в ритъма и багрите на джаза.

Първи Джаз Фестивал ще се проведе в Добрич

Организаторите са подготвили много изненади, срещи познати и утвърдени творци, работилници и културни събития. За първи път на добричка сцена ще излезе една забележителна група - "Зона Ц"-представена от Стоян Янкулов-Стунджи, Васил Спасов, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Иванов. Всички те са утвърдени музиканти в България и чужбина.




От нашия град ще се представят "Добрич Джаз Бенд", Пламена Костова и Павлета Проданова.

Идеята на това първо издание на Добрич Джаз Фест е джазът да излезе от концертните зали и повече хора да заобичат тази музика, която носи свобода и друг начин за възприятие. 

На  18.09 пред Историческия музей в Градски парк от 11.00ч. ще се състои Джаз матине за деца. Най0-малките ще имат възможност да се  запознаят с инструмента саксофон, да послушат "Приказки за джаза" и да рисуват. Лектори ще бъдат Веселин Солаков-саксофон, Атанаска Георгиева-писател и Олга Иванова-художник.

Във феста ще вземат участие и две школи на Младежки център - Добрич -  Школата по изобразително изкуство ,с ръководител Олга Иванова и Студио "Сарандев", с ръководители Елена Карабельова и Жана Стефанова ????☀️

По време на феста ще има възможност  да се разгледате изложбата "Следи и отпечатъци" от пленер "Хартията" в Художествената галерия.