Крадец остава в ареста реши Окръжният съд в Добрич

Окръжният съд в Добрич потвърди мярка за неотклонение задържане под стража, наложена на обвиняем за кражба, извършена при условията на опасе рецидив.

Крадец остава в ареста реши Окръжният съд в Добрич

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определението на Районния съд – Генерал Тошево, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемия К.Щ. Той е обвинен, че на 23 август 2022г., в Генерал Тошево, при условията на опасен рецидив е откраднал сумата от 70 лева. Според обвинението кражбата била извършена от къща в Генерал Тошево, чрез влизане през незаключена входна врата.



Окръжният съд не е взел под внимание внесената от К.Щ. жалба за изменение на наложената му най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“. Аргументите на съда са, че са събрани достатъчно доказателства за винатана извършителя, както и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Обвиняемият вече е осъждан два пъти и престъплението, предмет на разследване по досъдебно производство, е евентуално извършено от него при условията на опасен рецидив. 

Определението, с което Окръжният съд потвърди задържането под стража на обвиняемия, е окончателно.