Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич

По традиция в първия ден от месец септември започната новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски” в Добрич.

Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич


160 ученици в спортoвете бокс, борба, вдигане на тежести, лека атлетика, футбол, хандбал, художествена гимнастика  днес прекрачиха прага на училището за шампиони в града, 39 от тях - за първи път.

Петокласниците тази година са 12.


„Началото на всяка учебна година буди у нас смесени чувства, или казано на спортен език обзема ни предстартова треска. Леко притеснени от новото, което ни очаква, а в същото време нетърпеливи, за да се справим с него. В съвременния свят мерило за духа и достойнството на всяка нация се нарежда и спортът. Не случайно началото на учебната година започва преди края на лятото. Това е така, защото при нас наред с необходимостта да навлезем в дебрите на науката, ни предстои и покоряването на много спортни върхове. Нашето училище неуморно работи за спортната слава на Добрич и на България“ – каза в тържественото си слово директорът на спортното училище Николай Дяков. Той пожела на учениците, учителите и треньорите още много успехи. 


Сред официалните гости на първия учебен ден бяха Диана Борисова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, Марияна Симеонова – главен експерт „Училищно образование“, майор Генади Генов – зам.-началник на Военното окръжие в Добрич, Татяна Няголова – старши експерт в РУО, родители, учители и ученици. 


Бяха прочетени поздравителни адреси от служебния министър на младежта и спорта – Весела Лечева, кмета на Добрич Йордан Йорданов, РУО – Добрич и Военното окръжие в града. 

Тази година честта да издигне знамето на България в първия учебен ден се падна на Синан Савов. Той е два пъти шампион на България, републикански шампион отборно и републикански личен шампион.