Родителски протест заради смяна на класен ръководител

Притеснените родители се събраха по-рано днес в двора на училище ОУ "Христо Ботев"

Родителски протест заради смяна на класен ръководител

Родителите се притесняват, че предстоят матури и не е редно през последната година на начално образование да бъде сменян преподавателят на учениците. Искането на протестиращите родители е техните деца да завършат своето начално образование с досегашния си учител, така че връзката учител-ученик да не бъде прекъсната. Причината за смяната на шестима учители в учебното заведение е навършването им на пенсионна възраст.


"Интересът на децата е да завършат спокойно началния етап на образованието си, нашите деца стартираха първи клас през 2019 -  годината на ковид, всички знаем - те едва няколко месеца посещаваха училище, след това излязоха дистанционно, втори клас също бяха дистанционно. Знаем колко трудно е да научиш един първокласник да чете и пише дистанционно" - коментира един от родителите. 

В отговор на тези искания директорът на училището Красимира Георгиева каза, че опасенията не са основателни, тъй като новият учител има приемственост, познава децата, както и работата на предходния учител. Директорът казва, че действа законосъобразно и няма как да направи компромис.