Албена посреща 53-тата си годишнина с концерт, намаления и изненади за гостите на курорта

На 24 август 1969 година официално е открит емблематичният за българското Черноморие курорт Албена

Албена посреща 53-тата си годишнина с концерт, намаления и изненади за гостите на курорта

През своята над половинвековна история той се развива и утвърждава като предпочитано място за летен, здравен и активен отдих както за български туристи, така и за много гости от цял свят. Днес ваканционното селище отбелязва своята 53-та годишнина с богата празнична програма, намаления и много други изненади за гости и приятели. 


Денят ще започне с откриването на фермерски пазар, разположен до западния вход на хотел „Добруджа“. На място местни производители ще предлагат своята домашна и екологично чиста продукция, поставяйки акцент върху едни от основните приоритети, заложени в Зелената мисия на Албена, а именно собственото производство на пресни плодове, зеленчуци, сок, вино, мед и месо, както и социалната отговорност спрямо местната общност и подобряването на регионалното благосъстояние. В 16:00 ч. представителният духов оркестър на Българските военноморски сили ще премине в тържествено шествие по крайбрежната и търговска улица на курорта, изпълнявайки едни от най-емблематичните си музикални произведения. В интервала от 17:30 до 19:00 ч. желаещите ще могат да видят курорта отвисоко, политайки с балон с горещ въздух от поляната до хотел „Добруджа“. Отново там в 20:15 ч. започва вечерната програма с тематична детска дискотека. Кулминация сред предвидените прояви ще бъде концертът на звездата на българската поп музика Любо Киров от 21:00 ч. и последващата пищна заря. 

По традиция, на рождения си ден Албена стартира промоционалното предлагане на летни почивки за предстоящия сезон. Намаление от 25% ще ползват избралите настаняване в хотелите „Ком“, „Оазис“, „Компас“, „Панорама“, „Алтея“, „Магнолия“ и „Орхидея“. 15% ще бъде отстъпката за хотелите „Фламинго Гранд“, „Мура“, „Славуна“, „Нона“, „Боряна“, „Лагуна Гардън“, „Лагуна Маре“, „Лагуна Бийч“, „Сенди Бийч“, „Малибу“, „Калиопа“, „Арабела Бийч“ и „Вита Парк“.  С 10% по-малко ще платят избралите „Маритим Парадайс Блу“, „Маритим Амелия“, „Гергана“, „Калиакра Бийч“, „Калиакра Маре“, „Ралица Супериор“ и „Ралица Аква“. Отстъпките ще важат за резервации, направени в периода 24.08-28.08.2022 г. включително, като пълните условия на офертата могат да бъдат намерени на сайта albena.bg, раздел „Оферти“.  

По случай празника, ваканционното селище ще почерпи своите гости и приятели със сладки изкушения. Допълнително на партито ще бъдат предлагани тематични българска, сръбска и турска скара, бира, студени напитки и коктейли, а в различните хотели на комплекса главните кулинари ще предложат празнична вечеря за своите гости.