Новият шеф на ДФЗ се ангажира да няма забавяне на плащанията към земеделците

Няма да допусна забавяне на плащанията към бенефициерите на ДФ „Земеделие“. Това заяви изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Георги Тахов при приемането на работата на Разплащателната агенция от предшественика си Николай Каварджиклиев.

Новият шеф на ДФЗ се ангажира да няма забавяне на плащанията към земеделците

Събитието се състоя в присъствието на министъра на земеделието Явор Гечев, който представи новото ръководство на ДФЗ пред директорите на дирекции във ведомството, съобщиха от Фонда.



Заместници на изпълнителния директор ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев. Министър Гечев припомни, че предстои усилена работа по довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. Той беше категоричен, че Министерството на земеделието и Фондът ще работят в ежедневна комуникация. Тахов очерта неотложните задачи, които стоят пред него – а именно изплащане в срок на всички средства към земеделските производители. Новият шеф разпореди изготвянето на графици за това и спазването на всички срокове.