Мая Димитрова отново ще оглави листата на БСП в област Добрич на предстоящите парламентарни избори

Това стана ясно на днешната конференция на общинския съвет на Левицата.

Мая Димитрова отново ще оглави листата на БСП в област Добрич на предстоящите парламентарни избори

Решението Мая Димитрова отново да оглави листата на социалистите в 8 МИР Добрич е прието и подкрепено от Националния съвет на БСП. Предстои на Областният съвет да подреди следващите в листата кандидати за народни представители. 


По време на днешната среща Димитрова запозна членовете и симпатизантите на партията с постигнатото от правителството за седемте месеца на управление. „Това е най-важното, на което трябва да обърнем внимание по време и на тази предизборна кампания. Макар и за 7 месеца, в управление с четирима министри БСП успя да направи неща, които бяха включени в програмата и то такива, които са основно в социалната сфера. Ще започна с пенсиите, макар и всички вие да знаете, че за седем месеца пенсия от 300 лева стана 467, като ковид добавките паднаха и размера на пенсията като минимум е 467. От 1 октомври предстои ново увеличение и то ще бъде съобразено с индивидуалния коефициент. За това се борим от много години” – заяви тя. Като друг акцент Мая Димитрова посочи отпадането на таксите в детските градини и ясли. „Дори и до 89 година у нас е нямало безплатни детски градини и ясли. Това е факт и то благодарение на Българската социалистическа партия” – каза още тя и допълни, че друго, с което могат да се гордеят социалистите в това управление са данъчните облекчения на семействата с деца. „Често ни упрекват, че говорим главно за пенсионерите, но не трябва да забравяме, че всъщност основата са възрастното поколение и от там нататък младите. Ние се учим от възрастните хора” – каза тя. 

Освен свършеното от предишното правителство, Мая Димитрова посочи и въпросите, които е поставяла от трибуната на Народното събрание. Те са свързани с образованието, липсата на вода в община Генерал Тошево, към здравния министър относно преустройството на филиала за Спешна медицинска помощ в Тервел и други. Като един от най-важните въпроси Димитрова посочи разкриването на филиал на Медицинския университет в Добрич. 

Общинският съвет на БСП в Добрич ще предложи на Областния още петима кандидати. Предстои окончателното подреждане и утвърждаване на листата с кандидати за народни представители от 8МИР – Добрич.