Галерията в Каварна е домакин на изложба "Незрими пътеки" на художника Антон Антонов

Изложбата ще бъде открита днес в 18 часа

Галерията в Каварна е домакин на изложба "Незрими пътеки" на художника Антон Антонов

Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна открива тази вечер живописната изложба „Незрими пътеки” на Антон Антонов, със съдействието на  Галерия „Арт Маркони“ - Варна. 



Антон Антонов започва художническите си изяви още на 15-годишна възраст в читалището в Дряново, където преминава детството му. Първата изложба като професионален художник е през 1989 година в Сливен. От тогава до днес има около 40 самостоятелни изяви. Гостувал е в галерии в много български градове, както и в Германия, Полша, Австрия, Словакия, Франция и други. Негови творби са притежание на колекцията на Кметството в град Шизуока, Япония, на колекцията на Токийския Университет в Япония, на Кметството в град Чешка Будьовице, на музеи и галерии в страната, както и на редица частни колекции в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, Република Южна Африка, Япония, Съединени Американски Щати.

Днес Антон Антонов продължава да живее и твори в Дряново, където се вдъхновява от природата и историята. Разказва как приятелите му често се шегуват, че в много от пейзажите му се вижда баира на „Боруна“ – местност над Дряновския манастир, от която се открива приказна гледка. Често пътува за участния в чужбина, за да се върне отново в планинското градче, където, по думите му, цялата природа е неговото ателие.