Поредно обещание от АПИ: Пътят до ГКПП Кардам готов до края на август

Агенция пътна инфраструктура с нов краен срок за ремонта на републиканския път II-29, в участъка от Генерал Тошево до ГКПП Кардам.

Поредно обещание от АПИ: Пътят до ГКПП Кардам готов до края на август

Компрометираното състояние на пътя от Генерал Тошево до границата с Румъния изкара на поредица от протести през последната година и половина местното население. Ремонт на отсечката от 7.7 км започна през 2021 година, като и до днес той не е завършен. Пътят, по който на денонощие преминават около 800 превозни средства, сред които около половината тежкотоварни автомобили, е осеян с дупки, липсва хоризонтална маркировка, премахнати са и мантинели. 


Във връзка със запитване до МРРБ от АПИ по компетентност отговарят, че пътната отсечка ще бъде завършена до края на месец август. Предвидени за изпълнение са земни работи, ландшафтно оформление, ремонт на пътната настилка, пътните съоръжения, конструктивен ремонт на големи съоръжения, доставка  и монтаж на нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.  

Срокът за приключване на ремонта по път II-29, според АПИ, е 30 август 2022 година.

Екип на Добрич онлайн отиде на място, за да провери как вървят ремонтните дейности към днешна дата и установи, че по пътя изобщо не се работи, липсва и каквато и да е строителна техника.