Село Одринци посреща гости днес за Празника на градинаря

Село Одринци посреща гости днес за Празника на градинаря
Гостите на празника се наслаждават на различни градински продукти, вегетариански щандове, готварска работилничка, конкурс за детски рисунки и други хубави неща

Над 100-годишни са традициите в отглеждането на зеленчуци в района на село Одринци и околните селища. Продукцията се е търсела в цяла Добруджа. Днес жителите са около 300 и почти всяко семейство е ангажирано със зеленчукопроизводство на открито или в оранжерии. Много са и младите хора, които са се насочили към отглеждането на зеленчуци.  


Кметството на с. Одринци, НЧ „Възраждане -1941 г.“ и Инициативният комитет на зеленчукопроизводителите организират „Празник на градинаря“. 


Гостите на празника се наслаждават на най-различни атракции, сред които карвинг демонстрации, веган и вегетариански кътове, изложение на цветя и декоративни растения. Празникът е съпроводен от пъстра фолклорна програма, настроението е на ниво, за осма година поред. Очаква се да бъде направен и календар на градинарските дейности и готварски рецепти. 


За първи път през настоящата година градинарите са подкрепени с европейски средства. Това става възможно след подписания през март проект между читалище „Възраждане 1941“, МИГ „Добричка“ и ДФЗ на стойност 15 000 лв.


Информация: agri.bg 
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+