Продължава приемът на заявления по новата мярка „Солидарност“ в подкрепа на украинските граждани

За да се възползват от услугите по мярката, украинските граждани следва да се регистрират в Дирекции „Бюро по труда”, които са разположени на територията на цялата страна, и там – на място да подават заявленията си.

Продължава приемът на заявления по новата мярка „Солидарност“ в подкрепа на украинските граждани

Чрез включването си в проекта украинските граждани ще имат възможност за:


получаване на психологическа подкрепа, професионално ориентиране, трудово консултиране и мотивиране за започване на работа;

включване в субсидирана заетост на пълно или непълно работно време на база минимална работна заплата за период до 3 месеца;

получаване на подкрепа на работното място посредством осигурен от работодателя ментор;

получаване на интеграционна добавка, включваща разходи за наем, режийни разходи и интернет в размер на 356,00 лв. на месец за период до 3 месеца.

Работодателите, желаещи да се включат в проект „Солидарност” и да наемат лица от целевата група, ще могат да подават заявление за включване в проекта само чрез електронна платформа.

Подробна информация за условията по проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта - https://www.az.government.bg/bg/pages/solidarnost/, както и във всички Дирекции „Бюро по труда” в страната.