БСП връща утре неизпълнен мандата за кабинет

БСП връща утре неизпълнен мандата за кабинет
БСП ще върне мандата утре неизпълнен. Това съобщи председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Отговорността е на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", каза той.


"Това, което се случи днес, показа на българското общество кой от коя страна на тази разделителна линия – на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията, и на тези, които искат да защитават корупцията. Това заяви на брифинг в Народното събрание Георги Свиленски, след като депутатите, сред тях парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ, гласуваха да отпадне от дневния ред на седмичната програма на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна програма за периода юли - декември 2022 година, внесен от ПГ на БСП.


"Ясно стана на всички нас, а и на българските граждани, че "Възраждане" са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. Ясно стана, че от първия ден, в който ИТН заявиха желание за разговори, всичко е било лицемерно поведение и те никога не са имали намерение България да има правителство и работещо мнозинство. В тази ситуация и според решението на Националния съвет на БСП ние утре ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен", каза Свиленски.


На въпрос за кога ще бъдат насрочени парламентарни избори Свиленски препрати за отговор към президента и президентската институция. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+