Фестивал "JaZz do MoReto" в с. Езерец започва след десет дни

През фестивалните дни посетителите ги очакват музикален уъркшоп за деца, Арт базар и много джаз

Фестивал "JaZz do MoReto" в с. Езерец започва след десет дни

За четвърта поредна година в село Езерец ще се проведе Джаз фест "JaZz do MoReto"



На сцена ще бъдат Теодосий Спасов трио - Теодосий Спасов - кавал, Александър Леков - бас китара, Начо Господинов - ударни инструменти. Музиката започва в 20 часа.

 

От организаторите на фестивала споделиха информация за джаз музикантите и програмата следното:

"Теодосий Спасов е световно известен музикант,виртуоз,композитор.Радетел на бълг.музика.Смесва и експериментира върху различни стилове. Удостоен е с много награди за принос към муз.култура,една от която е "Артист на мира" на Юнеско.

Мирът-това е каузата на тазгодишният фестивал Теодосий Спасов ще ни отведе към далечни светове със своята виртуозна музика,стъпила върху джаз,етно мотиви и фолклор.

Александър Леков е родом от Пловдив.Свири в различни формации и проекти с изявени музиканти.Преподавател и композитор.Начо Господинов е част от състава на Теодосий Спасов трио.Изявен музикант,родом от Пловдив.В програмата на феста ще се включат и Франк Нестлер-саксофон-Германия,Пламена Костова-вокал и Павлета Проданова-пиано.

Франк Нестлер е преподавател в Германия,работи с много джаз муз.и е основател на Джаз секстет.Пламена Костова е завършила поп и джаз.Изявява се с музиканти в различни формациии. Има свои авторски песни.Павлета Проданова- дългогодишен музикант,пианист,организатор на феста и участник всяка година.

Теодосий Спасов трио ще ви отнесе в свят от звуци, музика,цветност! Джаз,етно,соул,блус,неравноделни ритми ще взривят поляната в Езерец!

Очаквайте магично преживяване! Разбира се,както винаги сме оставили изненада за края!! Заповядайте на 06.08.-Езерец.Начало-20.00, но е желателно да дойдете по-рано.

На 07.08 в Зелен Център - Шабла ще се проведе уъркшоп - "Приказки за джаза " за деца.Там децата ще се запознаят с тромпета и ударните инструменти. Ще могат да посвирят и участват заедно с ръководителите - Стела Стойкова - ударни и Стоян Жеков - тромпет. Час - 11.30

Елате по рано, (който може), за да разгледате Арт базара, да хапнете и да се разхладите с напитка.

Място - поляната до игрището, дата - 06.08. Вход свободен!Теодосий Спасов трио!"