Местна коалиция ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен коментира позицията на ПП ГЕРБ-Добрич

Местна коалиция ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен коментира позицията на ПП ГЕРБ-Добрич
Миналата седмица ПП ГЕРБ-Добрич изрази своята позиция, спрямо предложението на кмета на Добрич Йордан Йорданов, за вземане на заем в размер 12 млн. лв. за изграждането на нов градски център.
Местна коалиция ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен изразява своята позиция към случващото се

Становище:


Миналата седмица ръководството на ГЕРБ – Добрич направи пореден несполучлив опит за манипулиране на общественото мнение. Местните гербаджии отново се опитаха да настроят съгражданите ни срещу стремежа за положителна промяна в нашия град и блокиране на всяко усилие в тази посока. Поводът този път е предложението за кредит, който да послужи за промяна на облика на градския център. Разчитайки на късата памет на добричлии, от местната организация на ГЕРБ се опитват да предизвикат съмнения, удобно пропускайки, че центърът е в сегашното си състояние, заради управлението на ГЕРБ. Разбитият център е най-видимото наследство от този период, а счупената плочка е най-яркият символ на пропилените възможности през годините властване на партията в Добрич. 


ГЕРБ-Добрич говорят за „европейско финансиране“ за „ремонт на ремонта“, въпреки, че такова вече е получено и пропиляно от тях преди десет години. Те много добре знаят, че няма програма, по която да се дават пари за изграждане и ремонт на едно и също нещо. Това е патент на управлението на ГЕРБ, който вече не работи. Ремонтът на центъра преди 10 години, извършен тогава предизборно, е позорна страница за града ни и тепърва ще стане ясно колко скандално е това. 


Уважаеми съграждани, центърът на нашия град е срам и обида към всички нас. Това положение не може да се търпи повече и трябва да предприемем необходимите мерки, за да осигурим финансиране, което да даде възможност за промяна на облика на центъра. Това може да стане единствено със заем, защото всички други възможности са пропилени, благодарение на хората, които сега обвиняват други за собствените си грешки. Благодарение на доброто финансово управление през последните седем години, Oбщина Добрич е в състояние да обслужва кредит, който да даде възможност градът ни да има центърa, който заслужава. А от ГЕРБ – Добрич, вместо да натрапват своите необосновани позиции, трябва веднага да излязат с извинение към всички добричлии, защото ремонтът на центъра се налага заради решенията на тяхното управление в миналото.


 


С уважение, 


Местна коалиция ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен)


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+