Анелия Кадийска: Да гледаме повече хубавите неща и да бъдем по-добри

Ани Кадийска, родом от Добрич, е впечатлена от промените в града ни и с голямо желание си идва през лятото

Анелия Кадийска: Да гледаме повече хубавите неща и да бъдем по-добри

От около двайсет години Анелия Кадийска живее в малко градче в Германия, близо до Кьолн. Отива там след кастинг за аниматори в увеселителен парк, благодарение на първата си професия – актьорското майсторство. След години на сцена днес тя се занимава с деца, което е второто й призвание – начален педагог. 



Това, което истински я е развълнувало, идвайки си в Добрич тази година, е асфалтираните улици в квартала й, които от детските си години помни като разбити и непроходими. „Винаги се чудех една огромна дупка до нас отляво ли да я мина, отдясно ли и винаги колата ми потъваше в нея. А сега тази улица е ремонтирана“, споделя Ани Кадийска и допълва, че същото се отнася и за улицата до блока на нейна приятелка. Приятно изненадана е и от вида на улица „Никола Петков“, която не само е с прекрасен асфалт, но и добре осветена.

С удивление Ани Кадийска говори за големия брой кошчета за отпадъци по центъра в Добрич. Според нея това наистина е впечатляващо, защото докато подминеш едно място за изхвърляне на отпадъци и след няколко крачки си до следващото. В същото време не остава скрит фактът и колко е мръсно по улиците ни, но за това виновни сме самите ние, защото не пазим чистота около себе си, категорична е тя.

Ани Кадийска мечтае догодина да успее да се прибере в Добрич отново и да завари повече усмихнати и ведри хора тук и се надява всички ние да успяваме повече да виждаме хубавото с очите си и по-малко лошото, за да сътворим заедно едно по-добро място за живеене.