До края на септември ще приключи ремонтът на поредната общинска сграда в Добрич

Тече ремонт на поредната общинска сграда в Добрич, която от години беше в лошо състояние. Това съобщи кметът Йордан Йорданов в официалната си фейсбук страница.

До края на септември ще приключи ремонтът на поредната общинска сграда в Добрич

В началото на месец май Община град Добрич стартира ремонтни дейности на общински имот с адрес: град Добрич, ул. „Независимост“ №7 Б, който е предоставен за нуждите на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни.



Предвидените дейности включват цялостен ремонт на фасадите – нова дограма, поставяне на топлоизолация и полимерна мазилка, ремонт на покрива, подмяна на електроинсталациите на втори и трети етаж, подмяна на ВиК инсталация, изграждане на отоплителна инсталация и газификация. Предвиден е цялостен вътрешен ремонт на помещенията на втори и трети етаж, където ще се помещава Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ремонт на стълбището в сградата. 

Средствата по изпълнение на ремонтите дейности са осигуряват от бюджета на местната комисия.

В административната сграда, комисията ще осъществява консултативна и възпитателно-корекционна дейност с деца на възраст от 8 до 18 години и техните родители, както и дейности по превенция на противообществените прояви. 

След приключване на ремонтните дейности ще бъде закупено и ново оборудване и обзавеждане за нуждите на консултант – психолозите и обществените възпитатели.

Очаква се строително-монтажните работи по текущия ремонт да приключат в срок до 30.09.2022 г.