Задържат под стража 38-годишен мъж от село Крушари, шофирал под влияние на алкохол

Задържат под стража 38-годишен мъж от село Крушари, шофирал под влияние на алкохол
По искане на Районна прокуратура – Добрич 38-годишен мъж от село Крушари, обвинен в управление на автомобил след употреба на алкохол, е задържан под стража

Състав на Районен съд – Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 38-годишен мъж от село Крушари, привлечен в качеството му на обвиняем за това, че управлявал автомобил след употреба на алкохол при условията на повторност - престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.


Той е задържан при рутинна проверка на лек автомобил, движещ се по улица в град Добрич. При направения тест за употреба на алкохол на водачът му – С.С. на 38 години, се оказало, че е седнал зад волана на превозното средство след като е употребил алкохол. Концентрацията му в издишания въздух била  2,28 промила.


В хода на разследването било установено, че обвиняемият вече бил осъждан за същото престъпление през 2020 година, когато бил хванат да кара кола с 1,53 промила в издишания въздух.


С.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Към момента той е задържан под стража. Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Добрич


Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в града.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+