БСП и „Продължаваме Промяната” проведоха консултации за нов кабинет

БСП и „Продължаваме Промяната” проведоха консултации за нов кабинет
В основата на преговорите е приетата преди три седмици програма

Нов кръг от консултации и последен опит за правителство в 47-ия парламент. След като социалистите приеха третата папка с мандата от държавния глава в понеделник, днес те седнаха на масата за разговори с най-голямата политическа сила - „Продължаваме Промяната”.


Като основа за преговорите ще служи приетата преди три седмици програма, потвърди в началото на срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Левицата очаква номинацията за премиер да дойде от „Продължаваме Промяната”. Целта е да се състави редовен кабинет с подкрепа на четирите формации в бившата вече коалиция – „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”.


Партията ще има 7 дни, за да посочи премиер и още седмица за състав на бъдещия кабинет.


„Нямаме никакво намерение да имитираме преговори и да тупкаме топката в очакване на избори”, заяви още Нинова.


Тя потвърди, че още днес левицата ще търси и останалите партньори за разговори и ще информира ПП за резултатите от тях.


Премиерът в оставка Кирил Петков отново заяви, че на България ѝ трябва стабилност и не бива да се стига до поредни предсрочни избори. "В следващите месеци трябва да бъдат приети 22 законопроекта", допълни Петков.


След срещата Асен Василев заяви, че двете партии не са обсъждали нито кой да бъде предложен за премиер, нито каквито и да било други постове и назначения в Министерския съвет. Вътрешнопартийни разговори по тези теми също не били водени.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+