Юбилейно десето състезание по подводен риболов за купа "Шабла" ще се състои тази събота в Тюленово

Тази година, тъй като състезанието е 10 поред в историята на Морски клуб "Портус Кариа", организаторите са предвидили редица изненади и атракции.

Юбилейно десето състезание по подводен риболов за купа "Шабла" ще се състои тази събота в Тюленово

Състезанието по подводен риболов за купа "Шабла" се организира за 10-та поредна година от СНЦ "Морски клуб Портус Кариа" с финансовото съдействие на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" и община Шабла, като кръг от серията турнири за купа "България" на Българската федерация по подводни спортове (БФПС).


На всички състезатели, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които за тази юбилейна година ще са с още по-атрактивен дизайн.

Благодарение на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" ще бъдат осигурени безплатни сладоледи и пуканки за малки и големи деца, детски фланелки и други изненади. За доброто настроение на посетителите до края на вечерта ще се погрижи един от топ диджеите на България - DJ Sprite. Събитието е част от инициативата на МИРГ-а "Нашият дом -МОРЕТО".

В зависимост интереса и от това дали има екзотични риби и богат улов, организаторите има вероятност да проведат благотворителен търг на живо.

Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2022 г. Състезанието се провежда съгласно правилата и наредбите на БФПС и КМАС. Продължителността е 5 часа, но при лоши метеорологични условия, главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието.

Ето и програмата на събитието, което ще се състои тази събота, 16 юли:

9:00 ч. - Регистрация на състезателите и медицински прегледи в хотел-ресторант "Делфина", с. Тюленово;

10:00-10:15 ч. - Откриване на събитието; обявяване на правилата и състезателната зона от главния съдия (на площада на с. Тюленово над лодкостоянката);

10:15 - 10:45 ч. - Екипиране на състезателите и разпределяне по лодки;

11:00 ч. - Обявяване на старта (пред канарата на Тюленовския залив);

16:00 ч. - Край на състезанието;

16:00 - 16:50 ч. - Предаване на улова и изчакване на лодките със състезатели;

17:10 ч. - Мерене на улова в хотел-ресторант "Делфина";

17:45 ч. - Обявяване на резултатите и награждаване на победителите;

18:00 ч. - Официално закриване на състезанието.

20:00 - 00:00 ч. - Музикална програма със специалното участие на DJ Sprite!

*Обявената програма е условна и може да претърпи промяна в движение, поради метеорологични и други организационни фактори!