Американецът, убил възрастен мъж в Добрич, страдал от параноидна шизофреия

Американецът, убил възрастен мъж в Добрич, страдал от параноидна шизофреия
Досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост ръководи Районната прокуратура в Добрич във връзка с инцидента, при който американски гражданин скочи от седмия етаж на жилищен блок и уби възрастен мъж.

Разследването е започнато на 12 юли 2022 г., когато около 18:00 часа американски гражданин на 34 години, гостуващ в България, скача от седмия етаж на жилищен блок, разположен в района на бул. „Русия“, информират от Районната прокуратура в Добрич. В този момент отдолу преминава 73-годишен мъж, върху когото чужденецът пада.


Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.


Според първоначално събраните данни, младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Предстои да се изяснят детайлите около този факт. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и причините за смъртта на двамата мъже.


От показанията до този момент е установено, че американският гражданин е бил в България заедно с майка си и по времето на инцидента се е намирал в апартамента на съпругата на неговия брат която е българка. От Районната прокуратура информираха, че разследващите органи са успели да разпитат скочилият мъж, който е заявил, че страда от психично заболяване и се лекува, както и че помни как е гледал телевизия, но нищо повече. Намиращите с в апартамента са свидетелствали, че той е бил в банята, след което е излязъл и без да каже нищо, се е хвърлил през прозореца от седмия етаж на сградата. 


Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+