От петък гледаме последния филм на Велко Кънев в Кино Икар

Любителите на алтернативната музика пък ще могат да посетят в Кино Икар партито, наречено Alternative Толбухин Night, на 25 декември вечерта.

От петък гледаме последния филм на Велко Кънев в Кино Икар

Само седмица след като по кината тръгна последният филм на покойния актьор Велко Кънев „Още нещо за любовта“ и добричлии ще могат да гледат лентата. От утре, петък, филмът е в програмата на Кино Клуб Икар.


 

„Още нещо за любовта“ е създаден по действителен случай. Историята ни пренася в 1945 година, когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота. За беда, Дикран претърпява злополука и състоянието му е критично. Лекарите не дават никаква надежда за живота му. Тогава в болницата се появява красива жена, която настоява да се омъжи за Дикран, независимо от безнадежното му състояние.

„Още нещо за любовта“ е последният филм на големия български актьор Велко Кънев, който ни напусна на 12 декември.

 

Филмът получи награда за операторско майсторство на 14-тия Международен Бердянски филмов фестивал в Украйна.

 

Нетрадиционно парти пък ще могат да посетят ценителите на алтернативната музика на Коледа. На 25 декември, неделя, от 22.30 часа в Кино Клуб Икар - Добрич ще се проведе Alternative Толбухин Night. Музиката ще бъде алтърнатив, рок и гръндж. Входът за партито е свободен.