Стартира публично обсъждане за промени в общинска наредба

Община Добрич стартира публично обсъждане на промени в Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица.

Стартира публично обсъждане за промени в общинска наредба
Публичното обсъждане е обявено за срок до 20.01.2012 г. включително, а след това ще бъде внесена докладна записка на сесия на общинския съвет.
 
През декември 2008 г.  Общински съвет - Добрич  прие нова Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, която влезе в сила от 1-ви януари 2009 г. Документът бе изменен и допълнен 2 пъти през същата година.
 
Причините за настоящото предложение са настъпилите промени в нормативната уредба и констатации от проверка на  Сметна палата, които са отразени в  регистрите на общината, още след приключване на одита, както и поради ликвидация, и преструктуриране на част от общинските фирми в общински предприятия ("Спортни   имоти" ЕООД, "Общински пазари" ЕООД и "Обреден дом" ЕООД), а също така и вливането на "Газинженеринг" ЕООД в "Жилфонд-инвест" ЕООД.

С пълния текст на докладната можете да се запознаето от сайта на Община Добрич, както и да направите своите аргументирани предложения, в срока на публичното обсъждане.