ЕРП Север вложи над 250 000 лева в рехабилитация на кабелна и въздушна електроразпределителна мрежа в Добричко

Приключиха няколко паралелно протекли проекта на ЕРП Север за рехабилитация на мрежата в населени места в област Добрич.

ЕРП Север вложи над 250 000 лева в рехабилитация на кабелна и въздушна електроразпределителна мрежа в Добричко

Обновени бяха съоръжения в общините Генерал Тошево, Балчик, Каварна, Шабла, Добрич и др. Рехабилитацията включи извършване на строително монтажни дейности по  съоръжения средно и ниско напрежение, част от подземна кабелна мрежа и въздушни електропроводни линии, на оперираната от дружеството територия. Проектите са заложени в ремонтната програма на ЕРП Север за 2022 г. 



Рехабилитацията и профилактиката на съоръженията от ЕРП Север се провежда съобразно планирани дейности на дружеството с цел повишаване качеството на електрозахранване на клиентите. Инвестициите в мрежата минимизират смущенията в електроснабдяването и спестяват на клиентите времето без електричество за локализирането на аварии и извършването на неотложни ремонтни дейности. След направената рехабилитация в област Добрич ще бъде подобрено електрозахранването на десетки хиляди потребители на електроенергия в региона.

Паралелно с изпълнението на своите ангажименти за тази година електроразпределителното дружество вече планира част от обектите, които ще заложи за осъществяване в своите програми за инвестиции и ремонт за 2023 г.