Бриджорите си дават среща за юбилей в Албена

40-ото издание на международния фестивал стартира в петък край морския бряг

Бриджорите си дават среща за юбилей в Албена

Международният бридж фестивал "Албена", който тази година чества своето юбилейно 40-то издание, ще бъде открит на 24 юни /петък/. Началото на надпреварата ще бъде поставено от 15,30 часа в конферентните зали на петзвездния хотелски комплекс "Фламинго Гранд". В предстоящия форум, в едноименното ваканционно селище, умения ще демонстрират над 200 участника от три континента. Между тях ще са най-силните представители на бриджа в България и съседна Румъния.


Ето и програмата на спортната проява: 24 юни /петък/ - открит двойков турнир; 25 и 26 юни /събота и неделя/ - открит турнир за смесени двойки; 27 юни /понеделник/ - блиц отборен турнир; 28, 29 и 30 юни /вторник, сряда и четвъртък/ - главен двойков турнир; 1, 2 и 3 юли /петък, събота и неделя/ -главен отборен турнир, който ще се излъчва на живо по Интернет. Всички турнири, без главния отборен, започват от 15,30 часа, а последният стартира от 14,00 ч. /в първите 2 дни/ и в 10,00 часа /през последния ден/.

В края на деня в Албена се очакват част от гостите от чужбина. Касае се за състезателите от националния отбор на Кувейт, а по-късно към тях трябва да се присъединят бриджори от САЩ, Ливан, Полша и Австрия, както разбира се много български и румънски състезатели. Домакините от ваканционно селище Албена са се постарали да осигурят перфектни условия за игра, настаняване, почивка и развлечения, а организаторите от СК "Дама купа" - състезателно обслужване на турнирите на най-високо международно ниво.