Б.Т.Р. ще завладеят публиката в Добрич с "Мюзикъл и рок"

Рок група Б.Т.Р. гостуват в град Добрич с новия си проект, който се осъществява съвместно с Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново. Освен с познатите и утвърдени хитове, те ще изненадат публиката с изпълнения от класически мюзикъли.

Б.Т.Р. ще завладеят публиката в Добрич с "Мюзикъл и рок"

В първата част на концерта рок музикантите за първи път ще изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. В програмата са включени арии и дуети от мюзикълите „Уестсайдска история” на Л. Бърнстейн, „Фантомът на операта” и „Котки“ на А. Лойд Уебър, както и от неговата рок опера „Исус Христос суперзвезда”. Във втората част ще звучат вечните песни на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.



 

В почти 30-годишната си история групата има издадени 13 албума, много награди сред които на Българско национално радио и на БГ радио за група и албум, многобройни концерти в страната, както и в държави като Великобритания, Холандия,Франция, Сърбия и дори Китай.

От 1997 г. до днес  те са с непроменен състав - Атанас Пенев-вокал, Славчо Николов-китари и вокал, Иван Калфов-бас китара, Илиян Диков-ударни.

Познати и обичани от поколения фенове на рок и метъл звученето, те създават хитове като "Спасение", "Елмаз и стъкло", "Защо", "Никога преди", "Среща", "Няма връщане назад" и много други, които зрителите в Добрич ще имат възможност да чуят и да видят.


Концерта "Мюзикъл и рок" ще бъде в Летния театър, на 21.06, от 20:00ч.