Пробуждане срещу шистовия газ започва днес

Подписи срещу шистовия газ ще се събират вече и в центъра на град Добрич.

Пробуждане срещу шистовия газ започва днес

Гражданската инициатива "Пробуждане" цели спасяването на подпочвеното езеро и житницата на Добруджа от отравяне чрез проучвания за шистов газ.


 

От Инициативен Комитет „Против проучване и добив на шистов газ” - град Добрич, призовават всички таксиметрови коли и водачи на МПС-та в цяла България да се включат в инициативата чрез натискане на клаксоните днес (сряда) от 12 часа на обяд в продължение на 1 минута с цел пробуждане на гражданското общество и обединение в тази надпартийна кауза.

 

Инициативата ще продължи всяка сряда до налагане на мораториум или Закон за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България.

 

За още една инициатива - "Подписката подпишете - Добруджа спасете", съобщиха за Добрич Онлайн от Инициативен Комитет „Против проучване и добив на шистов газ” - град Добрич.

 

В Добрич има вече официално място за събиране на подписи против проучване и добив на шистов газ в България. Шатрата ще бъде поставена тези дни в центъра на града, на бул. "25-ти септември", до кафе Калисто (срещу бившото Златно пиле). Набират се доброволци за събирането на подписите срещу шистовия газ.