Обучение по “Медийна грамотност онлайн за възрастни хора” организира библиотеката в Добрич

На 30 юни, от 10.00 до 13.00 ч., в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе обучение на тема “Медийна грамотност онлайн за възрастни хора”.

Обучение по “Медийна грамотност онлайн за възрастни хора” организира библиотеката в Добрич

Обучението е част от програмата “Медийна грамотност онлайн – учене през целия живот” на Коалиция за медийна грамотност и Фондация “Лъчезар Цоцорков”. Програмата е насочена към т.нар. „новодошли“ в социалните мрежи възрастни хора, които вече имат достъп до интернет през смартфон или компютър, но все още нямат развити умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали.



Водещ на обучението е разследващата журналистка Миролюба Бенатова.

Обучението включва следните теми: Как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация; Как да разпознаваме фалшиви профили в социалните мрежи; Как да се предпазим от онлайн измами; Какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн.

Завършилите обучението ще получат сертификат за ментори по медийна грамотност в онлайн среда. Той се издава на всички участници, които са присъствали до края на програмата. От желаещите да вземат участие се изисква единствено да попълнят този формуляр в срок до 29 юни 2022 или да позвънят на 0888661165.