Лятна академия „Патиланци“ в Генерал Тошево отвори врати за тринадесети път

На 6 юни в двора на ЦПЛР – Център за работа с деца, град Генерал Тошево, официално беше открито поредното тринадесето издание на любимата Лятна академия „Патиланци“.

Лятна академия „Патиланци“ в Генерал Тошево отвори врати за тринадесети път

В първия ден на Академията присъстваха близо 30 деца, като в следващите 1-2 седмици се очаква техният брой да се удвои. От ранни зори децата се събраха в двора на ученическото общежитие и показаха, че жадуват за нови вълнуващи приключения, запознанства и весели истории.



Тази година официалното откриване на Академията премина под звуците на много музикални изпълнения и зумба танци. Децата показаха творческите си заложби по рисуване на огромно бяло платно, върху което всеки патиланец можеше да изрази своето виждане за страхотно и слънчево лято забавление. 

Директорът на ЦПЛР – Център за работа с деца Елена Дочева пожела на всички малчугани една незабравима ваканция, изпълнена с положителни емоции, забавления и нови знания и разкри част от изненадите и събитията, които децата ще преживеят.

В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.

Целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.