Добричкият окръжен съд потвърди ареста на 24-годишен за кражба

Добричкият окръжен съд потвърди наложената от Районен съд – Добрич, на 24-годишния Севдалин Р. Кирилов мярка за неотклонение задържане под стража.

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на 24-годишен за кражба

Той е разследван по обвинение за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. На 01.11.2010 г. автопатрул е задържал 28-годишен мъж от Добрич непосредствено след получен сигнал за кражба на стелаж с цигари от магазин за хранителни стоки. На 02.11.2010 г. Севдалин Кирилов е привлечен да отговаря като съучастник в деянието. На 04.11.2010 г. Районен съд – Добрич взема спрямо него най-тежката мярка за неотклонение, а той обжалва акта на първоинстанционния съд.


Адвокатът му заяви днес, че Севдалин Кирилов не е помогнал на другия обвиняем за извършване на престъплението. Той е излязъл наскоро от затвора и в деня на деянието е бил при пробационен служител. Подзащитният му работи, има постоянен адрес и срещу него не се водят други досъдебни производства.

Представителят на държавното обвинение пледира мярката за неотклонение да бъде оставена без изменение. Прокурорът заяви, че събраните по делото материали сочат съучастие на Севдалин Кирилов в деянието. То е извършено при условията на опасен рецидив и в срока на условното предсрочно освобождаване от затвора. В този случай законът задължително налага най-строгата мярка за неотклонение.

Добричкият окръжен съд намери жалбата на Севдалин Кирилов за неоснователна, тъй като събраните в досъдебното производство доказателства, обосноват предположението, че той е евентуален извършител на кражбата. От опасния рецидив, при който е сторено деянието, и поведението на 24-годишният произтича опасността, той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.