ОИЦ-Добрич представя онлайн подмярката 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

Екипът на Областния информационен център – Добрич организира онлайн информационна среща за представяне на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.

ОИЦ-Добрич представя онлайн подмярката 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

Онлайн събитието ще се излъчва на 03 юни (петък) 2022 г. от 10 часа във фейсбук страницата на Областен информационен център – Добрич, на следния линк: https://www.facebook.com/oic.dobrch/live/


По време на срещата ще бъдат разяснени критериите за допустимост на кандидатите, допустими дейности и разходи, като и начина за подаване и оценка на проектните предложения.

По подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще се подкрепят проекти за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Допустими кандидати са еднолични търговци и юридически лица, регистрирани по Търговския закон и Закона за Кооперациите. Те трябва да са земеделски стопани или признати групи/организации на производители, извършвали стопанска дейност без прекъсване през последните 36 месеца, и стопанството им да е в размер не по-малко от 8 000 евро стандартен производствен обем. Размерът на финансовата помощ за един кандидат или проект за колективни инвестиции е до 586 740 лв.

Участието в онлайн срещата е безплатно.