Окръжният съд потвърди ареста на разследван за наркотици

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 38-годишния Димитър М. М. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража.

Окръжният съд потвърди ареста на разследван за наркотици

Срещу него се води досъдебно производство за това, че е държал без надлежно разрешително в семейния автомобил Ауди 3 високорисково наркотично вещество – 20 грама хероин. На 15.08.2011 г. Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, а на 12.12.2011 г. е оставил без уважение молбата му за изменението й.
    


Димитър обжалва пред въззивния съд този отказ и моли да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.
    

Адвокатът му пледира днес, че събраните в хода на разследването  доказателства, разколебават обвинението. Липсвали и доказателства, че би могъл да се укрие или да извърши друго деяние. Миналите му осъждания били в период, назад във времето, а срещу него не се водели други висящи досъдебни производства.
    

Прокурорът по делото смята, че жалбата на Димитър срещу наложената му мярка за неотклонение е неоснователна. Държавният обвинител посочи, че съществува реална опасност той да извърши други деяние, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека.
    

В последната си дума Димитър каза, че от 4 месеца е лишен от право на труд и свобода и моли за по-лека мярка за неотклонение.
    

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна със събраните доказателства и изслуша страните, прецени, че определението на Районен съд – Добрич, е правилно и законосъобразно и го потвърди.
    

Актът на въззивната съдебна инстанция не подлежи на обжалване и протест.
    

Димитър М. има средно образование, семеен е, безработен, реабилитиран.