Откриха фотоизложба с благотворителна кауза “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

Авторска фотоизложба с благотворителна кауза “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец” откриха в добричката регионална библиотека

Откриха фотоизложба с благотворителна кауза “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

На 26 май 2022 г. в Регионана библиотека "Дора Габе"  бе открита благотворителна фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец” ВЕДА България: книги за духовно щастие, представена от нейния автор - архитект Веселин Веселинов, от години изучаващ културния и духовен живот на Индия. 



Пътешественикът поведе публиката на интересно пътуване до някои от светите места на древна Индия и сподели своите впечатления и вълнуващи срещи с хората, техните обичаи и кухня, природата и архитектурата на Индия. Веселин Веселинов предложи на публиката широка палитра от теми за “Розовият” Джайпур: град на победата, храмовете и дворците; Вриндавана: свещеното селце с 5000 храма; Джаганнатха Пури: най-голямата кухня в света и божествената вегетарианска; храна; Ришикеш: подслон за мъдреци и мистици по поречието на свещената река Ганг и други.

Вкусване на традиционни сладкиши и музикален акомпанимент съпътстваха проявата.

Впечатлени от виртуалната разходка, много гости на събитието се включиха в благотворителната инициатива на автора, свързана с децата от светите места и взеха фотография или книга, частица от духовната мъдрост на Индия.  

Архитект Веселинов направи поредно дарение за читателите на библиотеката - новоиздадената световна класика "Рамаяна": вдъхновящо приключение, изпълнено с героизъм и храброст, приятелство и романтика, приемано за най-древното литературно произведение в света.

Изложбата ще остане до 9 юни 2022 г. и всеки, който иска да закупи снимка и да направи дарение за каузата, може да го направи.