"Мъжка бърлога" или "Извънредно положение"

А защо не и двете? На 10 юни сцената на Младежки център Добрич се ще се преобрази в една много забавна Мъжка бърлога, а на 11 юни в Летния театър три дами ще попаднат в Извънредно положение. И едните, и другите обещават на зрителите много смях и забавление.

"Мъжка бърлога" или "Извънредно положение"

Автор на постановката "Мъжка бърлога" Кристоф Магнусон", а за българска сцена е създаден и адаптиран от създателите на няколко много успели вече театрални творби - "Жена ми се казва Борис", "Баща ми се казва Мария" и "Кучки".



В главните роли се превъплъщават няколко познати и обичани актьори - Станимир Гъмов, Румен Угрински, Петьо Петков - Шйабата, Стефан Рядков и Даниел Пеев. Те ще ни принесат в своята тайна "мъжка" стая в подземен етаж на голям мол, където намират спасение след изморително петчасово пазаруване с жените си. Комедийните ситуации, в които попадат, са провокирани от един пожарникар, който иска да закрие тяхното убежище.

В "Извънредно положение" "изпадат" Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова. По много смешен начин те ще ни разкажат как се преживява блокада на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци, като не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена. 


Сценарият е авторски, по истински истории от времето на карантината. Заедно със сценариста Светослав Томов Богдана и Здрава са описали изключително цветно умората и отегчението по време на положението, безпаричието, кризата, онлайн обучението, липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било личен живот.