Жители на общините Каварна и Шабла затвориха за кратко главен път в защита на районния си съд

С протестно събиране на пешеходна пътека в Дуранкулак продължиха днес действията в защита на Районния съд в Каварна

Жители на общините Каварна и Шабла затвориха за кратко главен път в защита на районния си съд

Тази сутрин жители на общините Шабла и Каварна изказаха своята позиция с протест срещу закриването на Районния съд в Каварна и обединението му с Балчик. 




До протеста се стигна след решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за закриването на Районния съд в Каварна и сливането му със съда в Балчик. До 30 юни е срокът, в който трябва да се проведе обществено обсъждане по темата преди окончателното решение и активните граждани от региона са твърдо решени категорично да заявят позицията си.

Общинските съвети на Шабла и Каварна, както и адвокатската колегия в Добрич, са излезли с декларация срещу преместването на Районния съд от Каварна в Балчик.


В Шабла и Каварна продължава събирането на подписка, като до момента вече има много подписи в защита на районния съд.


„Подписката върви много добре, заяви г-н Цонев. Оставили сме я до 5-6 юни после ще бъде изпратена също във Висшия съдебен съвет. Подписите в защита на районния съд в Каварна се събират на няколко места в Каварна, но основно в бар Арт клуб, който се намира до сградата на кметството на морския град. А в Шабла - в сградата на Общината, припомни той.