Откриват фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

На 26.05.2022 г. (четвъртък), от 17:30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе" ще бъде открита благотворителна фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”.

Откриват фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

Изложбата ще бъде представена от нейния автор  - архитект Веселин Веселинов, от години изучаващ културния и духовен живот на Индия. Веселин Веселинов е архитект (Природосъобразна Архитектура), участник и инициатор в множество проекти и конкурси с екологична, социална и образователна насоченост, включително и съобганизатор на интерактивна доброволческа мисия за извънкласно информиране на деца в сферата на екологична архитектура и устойчиво развитие.



Събитието включва и презентация, с която авторът ще предложи на публиката широка палитра от теми за Йога на Любовта; Киртан: трансценденталният звук; Чайтаня: “златният Аватар”; Майапур: дом на мащабния Ведически планетариум; Традиционно духовно училище, посвещаващо в добродетели; Ведически следи в корените на традиционната българска култура; Киртан: част от нематериалното световно културно наследство на ЮНЕСКО; Джаганнатха Пури: най-голямата кухня в света и божествената вегетарианска храна; Усмивката на Абсолюта: “Ратха Ятра”: най-посещаваният фестивал в света; Вриндавана: свещеното селце с 5000 храма; По стъпките на Лотосовите Нозе: Варшана и хълмът Говардхана; “Розовият” Джайпур: град на победата, храмовете и дворците; Хармонизиране на пространството според древното писание: “Васту Шастра”; Ришикеш: подслон за мъдреци и мистици по поречието на свещената река Ганг; Пътуване в полите на величествените Хималаи; Ведическата духовна система: отречение в монашество и духовен семеен живот; Вечната, всезнаеща и блажена природа на душата и Всевишния.

Вкусване на традиционни сладкиши и музикален акомпанимент очакват гостите на проявата.

Вход: свободен

Всеки, който иска да закупи снимка и да направи дарение за кауза, свързана с децата от светите места: може да го направи по време на презентацията и закриването или да пише директно в събитието https://www.facebook.com/events/823714162351474 !