Започват фолклорните регионални прегледи в Община Добричка

Стартът на традиционните фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа - обич моя“, които се провеждат ежегодно в община Добричка, ще бъде даден на 28 май в село Паскалево.

Започват фолклорните регионални прегледи в Община Добричка

Регионалните прегледи на художествената самодейност са своеобразни фолклорни празници, които предшестват фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" край село Дебрене. Те ще се проведат в четири читалища в съботните дни на месец юни и ще дадат възможност на живеещите в селата да бъдат първите зрители на талантливите певци и танцьори, които ще представят община Добричка на събора "Песни и танци от слънчева Добруджа"  на 25 юни.


9.00 е началният час на Първия фолклорен регионален преглед, който ще даде възможност за представяне на самодейците от  девет читалища в община Добричка. На сцената на Народно читалище „Димитър Минчев – 1896 г.“ ще излязат фолклорни изпълнители от селата Котленци, Победа, Дончево, Овчарово, Царевец, Фелдфебел Денково, Ловчанци, Методиево и Стефан Караджа. На откриването на събитието ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Читалищата в Одърци, Черна и Ловчанци ще бъдат домакини на фолклорните празници на 4, 11 и 18 юни. Участниците в регионалните прегледи ще имат възможността да се изявят и на четирите естради в местността Славната канара край  Дебрене на 25 юни.