„Бързи, смели, сръчни“ за децата от детските градини в Генерал Тошево

На 12 май Седмицата на спорта в град Генерал Тошево продължи с любимото на поколения българи състезание "Бързи, смели, сръчни".

„Бързи, смели, сръчни“ за децата от детските градини в Генерал Тошево

В надпреварата се включиха деца от двете детски градини в града.



Всяко учебно заведение беше подготвило по два отбора (съставени от осем деца – четири момиченца и четири момченца) – един от трета група и един от четвърта група. Организаторите на мероприятието пък проведоха четири кръга от по две игри, като във всеки кръг децата от трета и четвърта група се редуваха. За радост на всички спортната зала на СУ "Никола Й. Вапцаров" беше препълнена до краен предел, а развълнувани родители подкрепяха неистово своите деца.

Игрите, в които се надпреварваха децата бяха за бързина и координация, за сръчност и подвижност, за ловкост и пъргавина. Сред най-интересните бяха "Майсторско каране на тротинетка между конуси", "Сновяща торбичка", "Садене на картофи", "Да си построим кула", "Дърпане на въже" и "Точен мерник". Именно в последната игра се включиха и преподавателите от двете детски градини. По две дами от всяко учебно заведение премериха сили, сръчност и точност в игра, в която основната задача беше дрибъл на баскетболна топка между конуси, завършващ с точна стрелба в кош. Между различните игри двете детски градини бяха подготвили кратки музикално-танцувални поздрави за публиката.

В различите игри децата дадоха всичко от себе си, насладиха се на участието си и накрая бяха поощрени с награди. Имаше съревнование, имаше хъс, имаше и спортна злоба. Но накрая победители бяха всички, защото в този ден победи спорта, уважението и спортсменството между децата.